Publicerad

Toalettpapper – hur man sparar pengar utan att tumma på kvaliténtoalettpapper

Ingen kommer undan att handla toalettpapper, även om det inte är det roligaste på inköpslistan så behöver det göras. Vad ska man titta efter som konsument? Hur vet man vilket toalettpapper som är billigast och vilket som är bäst för miljön? Det finns en del aspekter att se till när det kommer till detta ämne och vi skall försöka reda ut dem en gång för alla.

Pris


Priset är ofta en stor faktor som spelar in när det kommer till val av papper för många. Vilket är förståeligt, för vem vill spola ned sina pengar i toaletten i onödan? Det går faktiskt att spara tusenlappar om året om man väljer rätt papper. Men sen står man där i affären, tittar och jämför priser, vissa skriver pris/kg andra pris/meter. Om priset är viktigast för dig rekommenderar vi att du tittar och jämför efter pris/meter. På så sätt ser du helt enkelt hur mycket papper du får för pengarna. Tänk på att rullen skall vara kompakt packad, går det att trycka ihop den lätt betyder det att den är full av luft och innehåller mindre mängd papper.

Kvalité


Smaken är som baken. Alla har olika åsikt angående vad som är ett bra toalettpapper, somliga tycker att mjukheten är viktigast, andra vill ha ett strävt och tunt papper. Hur många lager ett toalettpapper har avgör tjockleken medan vilken typ av fiber det är mer avgör strävhetens kvalité.

Miljö


Ur ren miljösynpunkt kan man på enklast sätt se om pappret är svanen-märkt eller har andra miljömärkningar. Men här spelar även fibertypen in igen. Returfiber är gjort av återvunnet tidnings- och kontorspapper. Men innan det blir toalettpapper måste det gå igenom en noggrann rengöringsprocess där det å andra sidan går åt en hel del kemikalier och energi. Nyfiber kan bara användas en gång.
På frågan om vilket typ av fiber som är bäst ur miljösynpunkt svarar Ulla Sahlberg på Svanen: ”– Den frågan har tyvärr inget enkelt svar, man kan säga att båda sorterna har sina miljömässiga för- och nackdelar.”
Och på frågan hur man skall tänka som miljömedveten konsument svarar hon: ”– Jag tycker att man ska välja ett papper man trivs med, och se till att det är miljömärkt.”

Vårt toalettpapper


Vi på skonsamt har ett noggrant utvalt toalettpapper som är svensktillverkat och svanen-märkt. Pappret är gjort av vitt nyfiber och har två lager vilket gör det lagom tjockt och mjukt. Pappret säljs i balar som innehåller 27 stycken rullar, varje rulle är extremt kompakt packad och rymmer hela 85 meter papper! Detta gör att det räcker länge och det tar inte stor plats att förvara. Du får alltså hela 2295 meter papper uppdelat på 27 rullar för endast 399: – (17 öre/meter). Snittpris i butik ligger är 20 öre/meter.
Pappret kommer dessutom levererat hem till dig, vi har fri frakt vid köp över 500 :-. Bekvämt, hållbart, miljövänligt och prisvärt!

toalettpapper